Имате традиция да харчите заплатата/пенсията до последния лев? Дори месечният ви

...
Имате традиция да харчите заплатата/пенсията до последния лев? Дори месечният ви
Коментари Харесай

Пестите ли бели пари за черни дни

Имате традиция да харчите заплатата/пенсията до последния лев? Дори месечният ви приход в действителност да е напълно дребен, търсете метод да спестявате, защото в живота се случват и непредвидени събития, които изискват по-сериозен финансов запас. Вярно е, че лихвите по заемите сега са рекордно ниски, само че няма постоянно да е по този начин, нали? Ето няколко случая, при които е добре да имате заделени средства: 

1. Вашият правилен другар - автомобилът, винаги може да ви изневери. Изгорял фар и счупена чистачка са дребният демон, само че в случай че би трябвало да купите нов батерия, да сменяте накладки и да плащате на сервиз за ремонт на мотора, добре е да имате авариен фонд. 

2. Скъпо лекуване. Човек и добре да живее, идва някоя подла болест, водеща до интервенция или налагаща терапия с медикаменти с галактически цени. Точно за такива случаи е измислена приказката " бели пари за черни дни ".

Впрочем домашните любимци също боледуват. И в никакъв случай не се знае каква сметка ще ви сервира ветеринарният доктор. Затова е хубаво да имате подготвеност да посрещнете и подобен разход.  

3. Понякога и светли празнични събития са причина за огромни разходи. Подарък за женитба, годеж, значим празник на непосредствен човек - в подобен миг е добре да разчитате на спестявания.

4. Нали не мислите, че тв приемникът, хладилникът или пералнята са безконечни? Идва момент, когато и най-хубавият сервиз не може да в профил повредата. Да, може да си купите нов, съвременен апарат на погашение, само че може просто да извадите пари от " фонд авариен ".  

5. Може да се наложи незабавно да заминете - поради заравяне или тъй като се постанова да се погрижите за изпаднал в неволя непосредствен. Самолетните билети са изключително скъпи, когато се купуват в последния миг.

 

Много хора се оправдават, че не могат да си разрешат да икономисват, тъй като и без друго цепят стотинката на две. Немалко от тях обаче намират метод да си купуват постоянно цигари и алкохол. И не пропущат ходенето на заведение или в кварталната кръчма в петък или събота вечер. Като отиват на работа, не си носят обяд от у дома, а си купуват. Учудващо е, че толкоз доста хора се оплакват, че живеят на ръба на бедността и оттатък него, и по едно и също време с това доста българи бяха полудели по лотариите и търкаха скреч талони " на кило ". 

Истината е, че в случай че човек има предпочитание, ще откри и метод да икономисва. Както е споделил народът, " Капка по капка прави вир, левче по левче - язовир ".

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР